Bergen Stupeklubb beste klubb i både NM senior og landsfinalen 2023

Helgen 17 til 19 november arrangerte Kristiansand Stupeklubb både NM senior og landsfinalen i Aquarama. Hele 20 utøvere fra Bergen Stupeklubb deltok denne helgen.

Utøverne fra Bergen dominerte, og alle bidro til at Bergen Stupeklubb ble beste klubb både i NM senior og i landsfinalen.

Isak Børslien vant alle individuelle høyder på herresiden i NM senior, med serier av høy internasjonal klasse.  Isak er i ferd med å etablere seg i Europatoppen, og leverer stup med høy vanskelighetsgrad med stor eleganse.

På kvinnesiden tok Sienna P. Sundfør et imponerende gull på 1 meter, med Anne Sofie Moe Holm på en gledelig andreplass. I tårnet fikk Tonje Monsen Welander bronsen. Pia Tveit Sletten var uheldig på både 1 meter og tårn, men på 3 meter sto hun til med en flott serie og vant på overlegent vis.

I synkronkonkurransene ble det gull og sølv på tårn for damer, mixed synkro tårn og 3 meter. På damer 3 meter synkron tok Bergen sølv og bronsemedaljene.

Isak og Pia vant begge bestemannsprisen under NM senior og ble også allroundmestre.

Totalt tok Bergensutøverne med seg 10 gull, 3 sølv og 3 bronse hjem til Bergen, og ble med dette suverent beste klubb i NM senior.

I landsfinalen ble kampen om bestemannspremien veldig jevn mellom klubbene. Til slutt trakk Bergen Stupeklubb det lengste strået, og gikk av med seieren.

4 gull, 5 sølv og 2 bronse ble fangsten til klubben.

Elisa Goverud Klebsvik stupte seg til en flott bronse i C klassen på tårn.

Pjotr Tsynkalovskiy fikk bronse i klasse D gutter svikt.

Odri Gabre tok med selv gullet på 3 meter og bronsen på tårn i klasse B jenter.

Sienna P. Sundfør vant både 3 meter og tårn i åpen klasse, og fikk med seg Anne Sofie Moe Holm på pallen med hennes sølv på tårn.

Odri og Sienna fikk i tillegg med seg sølv på synkron 3 meter.

Henrik Skumsvold tok gull på 1 meter og sølv på tårn åpen klasse for guttene. På 1 meter gikk sølvet til Ismael Sabaghi- Amundsen.

Både medaljevinnerne og alle øvrige Bergensstupere bidro med viktige lagpoeng slik at premien for beste klubb tilslutt gikk til Bergen Stupeklubb også i landsfinalen.

Diver and coach - Isak Børslien and Espen Bergslien

Diver - Isak Børslien

Diver - Pia Tveit-Sletten

Photographer: Anne Sofie Moe Holm

Author of the article: Anna Maja Holm Thorsen, Nestleder i Bergen Stupeklubb